Grekisk kyckling för 4 personer
1 klick flytande margarin Lägg i stekgryta
4 st kycklingfileer (ca 500 gram) Skär i bitar och bryn ca 5 min.
Tillsätt i grytan:
2 dl vatten
1 st purjolök Dela, skölj, strimla
1 krm svartpeppar
2 klyftor hackad vitlök
1 hönsbuljongtärning
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soya
50 g fetaost (smulad)
*Rör om alltihop, koka upp och låt sjuda ca 10 min med lock.
Tillsätt i grytan efter att allt sjudit ca 10 min.
1 burk matlagningsyogurt
1 msk vetemjöl
*Blanda ihop med en gaffel i yogurtburken, tillsätt blandningen i grytan, rör om, koka upp låt sjuda i ca 5 min.
Servera med:
Klyftpotatis, bönor och en fräsch sallad.
SMAKLIG SPIS!
Leave a comment