This WordPress.com site is the bee's knees

Insnöad….

Bild

Ibland kommer man till jobbet med en plan och tycker att den är rätt bra men sedan finns det ibland någon där, en kollega, som öppnar sinnet och får en att tänka om. Det finns olika sätt att “lägga sig i” och det här var ett bra sätt, tycker jag. 

När man lägger sig i och tar över, kör över då är det inte ett bra sätt men det gäller att säga saker på rätt sätt och att också då måste man ta det på rätt sätt. 

Så här var situationen….varje lördag har vi på enheten en tid för gemensam aktivitet och de som jobbar då har full bestämmanderätt över vilken aktivitet som ska utövas. Man har olika aktiviteter som förslag, vi frågar de boende vilka som vill följa med och ibland kan vi åka allihop men ibland vill inte alla hänga på eller klarar kanske inte just den aktiviteten och då får vi dela på oss och göra olika saker. Inget är fel utan lika trevligt, det är våra kära boenden som måste bestämma vad just dom vill göra.

Idag hade jag som plan att vi alla skulle åka iväg på äventyr till ett naturreservat, promenera i vår takt och ta en fika i lugn och ro och inte stressa runt en massa eftersom vi ska till Görväln på vårkonsert imorgon. 

När jag kommer till jobbet..frågar en boende om vi kan åka till Vasamuseet idag…jag tvekar och tycker att vi bestämt en lugn dag…min inskränkta hjärna sådär på morgonen var väl inte vaken men min kollega var ju vaken och sade: “varför kan ni inte åka det är väl bara att dela upp er”….och självklart är det ju bara att dela upp oss. 

Så idag åker några iväg till Vasamuseet tillsammans med personal och de andra som inte vill hänga på stannar hemma och hittar på något som passar dom….

Ibland gäller det att “lägga sig i” på rätt sätt….tack för det..du vet vem du är…;-D

På tal om respekt och att lyssna på varandra…..

/Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: