This WordPress.com site is the bee's knees

Må-bra appar i våra telefoner….är det bra eller dåligt?

Bild

Jag är väl lite nördig men jag gillar min telefon och har en del bra appar som jag använder dagligen…för nöje..praktikaliteter och träning/rörelse/motivation. Jag är en impulsmänniska och jag lever som jag lär, för det mesta. Nu är det så att även jag flippar ut och gör saker som är mindre bra för mig och min kropp…men…jag har också hittat verktygen för att komma tillbaka till verkligheten. Det är viktigt och dessa verktyg är olika för oss…det som passar mig kanske inte alls passar dig!! Vill förtydliga det eftersom jag bara ger tips på den här bloggen och försöker att låta bli pekpinnarna…hoppas att jag lyckas med det!

Delar därför med mig av mina favoriter idag!

Dessa är gratisappar:

Shape up -en app för att kunna, när jag börjar stoppa i mig en massa onyttigt ofta, ha lite koll på vad jag äter…det är väldigt effektivt (för mig)…både för att behålla min vikt och också som en inspiration till att ta tag i (en väldigt jobbig bit för mig då jag varit väldigt överviktig) när jag märker att jag är på väg uppåt igen…för det gör det om man inte tänker och tar bra beslut. För mig innebär det att jag kommer tillbaka till verkligheten och väljer bättre matvaror och tar bättre beslut….jag tror att vi alla har perioder då vi inte alltid tänker oss för och det är helt normalt för så bör det vara. Det är bara det att jag också tror att vi behöver få “sparken i baken” så att det inte går överstyr…det gäller bara att hitta balansen för jag tror på devisen att “man kan äta allt men inte alltid”.

Run-Keeper: En ren träningsapp med färdiga träningsprogram för löpning, promenader. Vill påpeka att den är jättebra bara som klocka också. Den räknar ut kalorier och talar om tiden och du kan också dela med dig till Facebook om du gillar det eller så behåller du allt för dig själv. Jag springer inte själv men promenader tar jag och det är bara att sätta på klockan och gå i den takt du vill….så pratar den med dig och tar tiden. Ett bra sätt att kunna hålla lite koll på sin egen kondition och om man kan öka den. Inga krav alls utan ett bra verktyg för dig. 

Danskalendern: Älskar du som jag att dansa (bugg och foxtrot) ja då är den här appen jättebra…du hittar alla danser i Sverige här. Du talar bara om vilket område du är intresserad av och sedan hittar den allt.

TuneIn Radio: Här hittar du all världens radiokanaler med alla typer av musik, du kan välja årtal, schangrar. Älskar den då jag lyssnar väldigt mycket på musik. För mig är det terapi med musik. 

Tabata-timer: Som jag tidigare sagt, tror jag. Jag är inte någon träningsmännsika och tillhör dom “lata”…allt som är enkelt men ger resultat gillar jag. Vill helst kunna integrera min träning så att jag inte känner ett måste…jag tror inte att jag är ensam men för varje år som går inser jag att jag måste röra på mig…och det är faktiskt ett måste…så det gäller att komma över den där förbaskade “tröskeln”…och Tabata är bra…kort tid, intensiv…på min nivå…och överkommlig överallt. Gör något som ökar din puls i 20 sek…vila i en minut och påt igen…tre gånger…helt ok för mig. På nätet hittar du massor om just “Tabata”….googla gärna…

Denna är inte gratis:

Spotify – Du måste ha premiumprenumerationen och den kostar 99:-/månad.

Sedan har jag ett gäng andra bra appar om ekonomi, mat, resor och annat men dessa är de jag använder mer eller mindre dagligen….beroende på humör och jobb.

Vill återigen påminna om att detta är tips och blir du nyfiken…kolla upp dem….prova och tyck till!

Har du några bra appar som du använder för att inspirera dig i din vardag? Hör gärna av dig till mig antingen i kommentarsrutan nedan eller så mailar du till mig:

petra.svensson-tholin@carema.se

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: