This WordPress.com site is the bee's knees

BildHär kommer något väldigt tänkvärt….om golfbollar….

 • När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

  En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När …lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

  Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

  Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt “ja”.

  Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

  Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som – om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod – ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat – småsakerna.

  Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om “golfbollarna” först – sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

  En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

  BildBild
   
   
  /Petra
   
Advertisements

Comments on: "Semesterstress, Examensstress, Midsommarstress…." (6)

 1. Carina Larsson said:

  Så sant så. Man ska alltid ta sig tid till sina vänner, nära och kära.
  Jag har gott om vänner som aldrig stannar upp. Många av dem har fått väggen i pannan.
  Tragiskt. Jag försöker alltid stanna till ibland. Ta mej tid med vänner o de runt omkring.
  Bara att ge en främmande människa ett leende i kön på Ica är underbart för mej.
  Hoppas din dag varit bra.
  Mvh Carina

  • tholin11 said:

   Dagen har varit bra, jobbat, växlat in pengar till turkietresa med en boende, fixat det som måste fixas. Känner mig redo!! Trevlig helg Carina!!

 2. Carina Larsson said:

  Vad härligt. Jag har utövat qigong ikväll. Så skön avslappning o hitta andningen.
  Vad härligt med en turkiet resa även det är med jobbet 🙂 Lite lyx ändå. Njut av värmen
  och förhoppningsvis trevligt sällskap. När åker ni?
  Hoppas din helg blir bra också. Jag ska umgås med barnen och klippa gräs 😉
  Trevlig helg // Carina

 3. Carina Larsson said:

  Så härligt. Ha en trevlig resa. Önskar jag kunde följa den o få vara lite avis
  då du är där i värmen :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: