This WordPress.com site is the bee's knees

Bild

 

(Lånade bilden på fejjan av: Den Värkiga Verkligheten & gemenskapens sida)

Tycker att den säger väldigt mycket. Vi som vet vad värk, stress och utmattningsdepression innebär, vi vet också hur svårt det är att säga nej till saker som är sååå roliga. Ibland måste man lyssna på sin kropp och faktiskt våga säga nej till folk. Vad är det värsta som kan hända egentligen…ABSOLUT INGENTING!!

Jo, den som får nejjet kanske inte förstår varför men ibland är det faktiskt ok att säga att man jobbat så mycket att man inte orkar utan måste ta tag i det som ligger hemma och som man inte hunnit med…alla känner igen sig i det. 

De här dagarna som är kvar på den här veckan kan ni prova att faktiskt säga nej och få insikten i att allt är som vanligt efteråt. Inget exploderar, inget försvinner..allt är som vanligt förutom att just den här gången är inte du med på just den här aktiviteten. Detta gäller alla situationer i ditt liv inte bara privat och med barnen..överallt…men låt det inte gå till överdrift utan förklara också varför så att den andra förstår också.

Ha nu en skön dag och försök ta vara på solen en stund idag också…

/Petra

Advertisements

Comments on: "Fortsättning på det här med stress…" (3)

 1. Carina Larsson said:

  Som vanligt ett läsvärt inlägg.
  Vi som känt väggen i pannan när den rest sig likt en jätte vet.
  Oh ja. Att säga nej är nästan som en skam. Man känner att man inte bryr sig. Man tycker folk ser ner på en.
  Varför är ett nej förknippat med skam? Med en massa förklaringar, inlindade,
  Flera värksyndrom ex fibromyalgi, hört talas om det? Vidrigt. Vet du vem som mest drabbas av ex det syndromet?
  Kan skriva om detta mycket. I valt forum.
  Ha det // Carina

  • Tack Carina, ja det finns mycket skam därute och den ska vi väl försöka minska. Vi är olika men olika behöver inte betyda att man är en sämre människa. Fibromyalgi är en stressrelaterad reumatisk sjukdom som är hemsk men mest hemsk är den just för att den inte syns och för att den kommer i skov och vissa dagar, tider kan man må relativt bra och då är risken att man överanstränger kroppen för att man så gärna vill vara “normal” och göra saker som andra kan göra men då kan skovet komma och slå till, vilket kan betyda total utslagning av kroppens mekanismer. Det kan då ta dagar eller veckor innan man mår bra igen.
   /Petra

 2. Carina Larsson said:

  Ja det är en sannerligen hemsk sjukdom. Ett skov kan sitta i länge. Du kände till den väl. Har skrivit åt dig. Drabbar ofta överambitiösa, hårt jobbande, välorganiserade människor. Främst kvinnor men även män.
  Skam ja, usch den borde inte finnas. Varför ska vi känna skam bara för att vi säger nej eller prioriterar annat en gång. Nä mer nejsägande människor och mer levnadsglada, friska människor 🙂
  // Carina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: