This WordPress.com site is the bee's knees

 

Jag serverade denna rätt till mina tonårsgrabbar igår och det togs väl emot…jag tyckte själv att det var supergott och eftersom man kan variera styrkan efter vilken familj man tillhör så tänkte jag dela med mig av receptet. Dessutom är det lätt att göra och tar ingen tid. Kan väl inte bli bättre. Bra mat – kort tillagningstid!! 

Vad var det Sickan i Jönssonligan sa: Tajmat och klart!!

Bild

Ingredienser

Het chiligryta med ris

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 400 g pastasås chili/vitlök
  • (går bra med krossade tomater med vitlök också och då kan du krydda själv med hur mycket chiliflingor du vill)
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • lite strösocker
  • ca 500 g nötfärs
  • 380 g kidneybönor

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. 

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och hacka löken. Stek morötterna och löken i hälften av oljan och lägg över i en stor kastrull.
  3. Rör ner pastasåsen och buljongen i kastrullen och låt det koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  4. Stek färsen i resten av oljan, krydda med salt och peppar. Lägg över i kastrullen med pastasåsen.
  5. Servera chilin med riset

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: