This WordPress.com site is the bee's knees

Ibland så blir det en väldigt stressig tid, jul…hela ordet är laddat med att det ska lagas mat, pysslas och pyntas men behöver man det?

Nej var och en måste bestämma sig för hur mycket jul man vill ha. På våra jobb, där är det våra boenden som bestämmer i sina egna hem så där har vi inget att säga till om men hemma hur är du där? Är du den där typen som står och gör all mat, bjuder in hela tjocka släkten men tycker egentligen att du skulle vilja fira bara med din egen familj? Är du den som åker iväg till släktingar och delar upp julafton till ett enda stort åkande?

Jag är en stor julälskare men däremot så gillar jag enkelheten, är man många delar man upp maten så att det blir knytkalas. Var och en tar med sig lite och ingen behöver stå och slava i köket. Paketen har minskat i takt med att barnen blivit större. Självklart köper jag julklappar men inte i den mängd som det blev när de var mindre.  Dekorationerna har också blivit sparsammare och mer “vintriga” så att jag kan ha dom en längre period och inte bara en massa tomtar som man nästan kräks på och vill få bort när julafton är över eftersom man sett dom sedan första advent…känner ni igen er? Jag hade den där stressen länge att allt skulle vara så perfekt men inser mer och mer att det handlar mer om en mysig och kvalitativ dag tillsammans med dom man tycker om i lugn och ro.

Ta er tid att sätta er ner och planera, tillsammans med din familj, hur var och en vill fira julen…skapa nya traditioner som är baserade på att umgås med varandra, stäng av telefoner, datorer och alla sociala medier och var tillsammans och närvarande. Detta gäller ju även för oss som har turen att arbeta under julhelgen…var närvarande i lugnet, lyssna på musik, spela spel, ta promenader och njut….bara njut av det som är här och nu.

Vi behöver detta lugn i stressens tid och vi stressar till ingen nytta…och så önskar jag er en härlig tid fram till lucia…med lite julmusik…

http://www.youtube.com/watch?list=PLuGqc9cHtTcnnoKhn15nUhXBiuggxKU8H&v=zRmeztVV1dE&feature=player_detailpage

Tjingeling…

/Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: