This WordPress.com site is the bee's knees

Mördarfraser….

Påminner nu, så här på morgonen, att undvika mördarfraserna idag…Jag tänker kalla den här dagen för “AntiMördarfrasens” dag.

Och vad är då en mördarfras. jo det är när vi säger till oss själva eller när våra vänner eller kollegor anser sig ha rätten att säga “det där har vi provat förut och det fungerar inte här” eller “visst det skulle nog fungera om inte…” alltså om någon kommer med ett förslag eller en idé så slår vi ner på den utan att tänka till. Hur känns det, tror ni, för den som lagt fram förslaget?

Alla idéer är värda att tänka till på och kanske till och med prova för om det inte skulle fungera så som ursprungsidén var upplagd så kommer det ofta kreativa nya lösningar ur en grundidé. Med andra ord är alla idéer värda att noteras och en ny möjlighet till något bättre så diskutera tillsammans och kom fram till något bra format ur en grundidé. Hänger ni med?

Så när du hör sånt som ” Det har vi redan provat”, “Vi har inte tid”, “Vi har inte råd”, “Det fungerar bra som det är”…osv så tänk till och utgå från idén och gör något kreativt med tanken. Jag lovar att ni kommer fram till något helt annat men det har ni gjort tillsammans och det känns alltid bra.

Njut av dagen, de säger att det ska bli en härligt varm och solig dag i många delar av vårt avlånga land och så önskar jag er en trevlig helg!

//Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: