This WordPress.com site is the bee's knees

Tomten
Ojoj, nu är det nära och stressen ökar ju närmare lucia och julen vi kommer. Sammankomster med familjen, dina och mina barn, hur ska man dela upp sig så att man får träffa alla man vill träffa. Julen är nog den viktigaste helgen på hela året för då ska allt klämmas in och helst samma dag. Hur kan det komma sig att den helg där man helst bara vill vara med sina närmaste måste åka och flänga. För det är mångas verklighet, att åka och vara halva dagen på ett ställe för att sedan åka vidare till nästa och kanske ytterligare något ställe innan man kanske får landa hemma i sin egen soffa igen, totalt slut och sönderstressad och då tänker man att nästa år ska vi inte göra så här men så är man där igen…känns det igen. Maten, all den goda maten…svår nöt att knäcka och man äter tills man mår illa och sedan på det igen. Röra på sig..jo men det orkar man ju inte, särskilt inte efter all mat man stoppat i sig….eller?

Nedan kommer några tips man kan tänka på:

Tips 1
När det gäller maten och alla godsaker finns det en tumregel som är väldigt smart att hålla sig till: Man måste inte ta av allt bara för att det finns. Välj ut det du tycker är godast och ta små portioner. Du kommer säkert att äta julmat flera dagar så du hinner smaka på allt. Och du – ät långsamt… Då hinner hjärnan också med.

Tips 2
Ta tid för korta promenader. Kanske är det svårt att hinna till gymmet eller gå långa promenader, men bara genom att bryta stillasittandet kommer du att vinna mycket.

Tips 3
Kom ihåg vad som är viktigast med julen för dig. Är det att vara samlad med familjen och umgås med släktingar du sällan träffar så ta paus från alla “måsten”. Involvera dina gäster i matlagningen, baka och julpynta tillsammans och var med i barnens lekar. Det kommer du minnas och vilja se tillbaka på.

För det bästa med julen är att få vara tillsammans med människor du håller av och trivs med. Det är inte alla förunnat!
/Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: