This WordPress.com site is the bee's knees

thCAKNN83E

Här kommer en övning som ni kan prova antingen i er arbetsgrupp, tjejgänget eller i familjen. Speciellt nu när det är mycket att göra inför jul, många stressar upp sig enormt både på jobbet, inför julledigheten och hemma för att allt ska vara så perfekt som möjligt. Hur kan man göra då för att stressa ner då?

Alla måste naturligtvis hitta sitt sätt men en bra träning är att ta till sig “mindfulness”. Man behöver inte bli fanatisk men total avslappning leder till mindre oro och stress enligt forskningen.

Antingen letar du upp en bra app på din telefon eller så tar du hjälp av en kollega eller vän som kan leda dig/er genom övningen! Prova nedan:

“*Sitt rak och slappna av

*Sänk blicken till golvet framför dig och slut ögonen något.

*Flytta nu uppmärksamheten till din andning. Känn hur luften strömmar in genom din näsa, ner genom halsen och fyller lungorna. Andas sedan ut igen genom munnen. Försök följa luftens väg genom varje andetag.

*Var öppen för alla tankar som kan tänkas dyka upp i stunden. Försök att inte fastna i dem utan bara lägga märke till dem och sedan varsamt flytta din uppmärksamhet tillbaka till din andning.

*Se dina förnimmelser som löv som flyter förbi i en å. De kommer och går men omgivningen är fortfarande den samma. Istället för att gå in i dina förnimmelser och följa dem försök bara betrakta dem som löv som flyter förbi.

*Försök att inte döma dina förnimmelser utan bara iaktta det som passerar. Du är inte dina tankar, du är mycket mer än dina tankar.

– Ta några djupa andetag och när du känner dig redo kan du nu komma tillbaka hit till rummet.”

Åtta dagar kvar till julafton….och lite fin vit snö på marken….”ler”

/Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: