This WordPress.com site is the bee's knees

Ja idag kände jag att jo, nu är våren på ingång. Promenaden idag var välbehövd och jorden doftade fuktigt och lite unket, solen sken och knopparna börjar komma på träd och buskar och fåglarna kvittrade. Sååå underbart och tänk vad jag blev tacksam över att jag faktiskt kan gå ut och gå på jobbet. Det behövs så lite för att man ska må bra, att man tillåter sig själv att få må bra för att man är värd det.

Läste i  nya numret av “Hälsa” om Louise Hoffstens resa och hur hon hittat sin egen acceptans och “fniss” i tillvaron. Jätteintressant läsning om en folkkär person inte minst för att hon är en otroligt duktig artist. Det som finns bakom artisten är en tung historia med kraschat äktenskap, MS och andra tragedier men som hon vänt till något mer positivt och hon använder numera sina erfarenheter genom att vara tacksam och ta vara på det hon har, kärleken till sin familj och till musiken, på sina villkor.

Hon hade en liten historia som jag tyckte så mycket om och tänkte citera det som står:

“Louise har lärt sig att kompostera. Det gjorde hon i Kenya när hon var där för att spela ihop pengar till en skola i Masai Mara. I slumkvarteren i Nairobi drog en man med henne för att visa sin kompost. Han upprepade gång på gång att “nothing is waste”. Det tog en stund innan hon fattade vad han menade men till slut insåg hon att – man kan kompostera alla sina misslyckanden, allt sitt kämpande, och inget är någonsin förgäves. Det går alltid att skapa någonting nytt av det, man lär sig av allting.

Hon säger också att när något inte är roligt längre, då ska hon kompostera det och hitta ett nytt sammanhang.

Kloka ord, tycker jag.

Att kompostera det som varit och ta upp det som varit bra för att utveckla till något bättre är någonting jag vill att vi alla tänker lite extra på. Det vi inte kan göra något åt måste ju lämnas för att vi ska kunna utvecklas till det bättre.

Trevlig helg!!

//Petra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: