This WordPress.com site is the bee's knees

 text act

Vad är ACT?

ACT är en förkortning för Acceptance and Commitment ­ Therapy och uttalas som engelskans »act«, agera. Det är en terapiform som oftast används vid terapeutisk behandling. ACT används ofta i arbetslivet eller som förebyggande av stress och psykisk ohälsa i olika sammanhang och då brukar man använda uttrycket Acceptance and Commitment ­Training för att förtydliga att det inte är regelrätt psykoterapi.

Kort sammanfattat kan man säga att ACT handlar om två saker; 1. Att identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet, och 2. Ta faktiska, konkreta steg, i riktning mot vad man tycker är riktigt viktigt i sitt liv.

Jag jobbar med arbetsgrupper och föreläser om hur man kan gå vidare i konflikter/stressiga situationer och att sätta både personliga och arbetsrelaterade mål och jag talar även med chefer/ledningsgrupper om hur man kan bli en bättre och mer effektiv chef på sin arbetsplats. Vad som är viktigt att tänka på, olika sätt att se på situationer beroende på hur arbetsgruppen ser ut osv. Friskhetsfaktorer är viktigt att sätta ord på, vad är det egentligen? Kommunikation, hur viktigt är det egentligen?

Vill du ha privat vägledning, hör av dig så arbetar vi tillsammans tills du känner att du kan komma vidare i dina livsval och det kan vara allt ifrån relationer, arbete eller studier.

Det handlar i grund och botten om att Du själv vet vad som är rätt men att Du inte litar på ditt eget omdöme och ibland behöver man någon utifrån som kan ställa de rätta frågorna. Det är det som är kärnan i ACT.

Jag ställer frågorna och lyssnar!

Pris samt längd på samtal/föreläsning kommer vi överens om. Be om offert!

Mail: svenssontholin@gmail.com

Petra Svensson-Tholin
Diplomerad Livscoach och Hälsoinspiratör

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: