This WordPress.com site is the bee's knees

Starta om systemet…

När man håller på med sin dator och allt hänger sig då blir man irriterad, frustrerad och till slut inser man att man måste starta om systemet. Man stänger av allting och börjar om.

Hela vårt samhälle fungerar ju precis så att när man inte kommer någon vart så väntar vi, och väntar, och väntar tills vi får nog och börjar om, ofta på samma sätt som tidigare och så hamnar man tillbaka på ruta ett och undrar vad som hände…

Att göra saker halvdant fungerar ett tag men det blir inte så bra resultat utav det utan det är när du ger 100% fokus på din uppgift som du vet att det kommer att bli jättebra. Ofta gör vi halvdana saker länge, ibland i många år för vi vet inte om vi vågar ta steget fullt ut, varför då? Jo för att vi är bekväma och rädda för det vi inte vet. Människans natur handlar om kontroll och när vi inte har kontrollen så tappar vi greppet och känner oss förvirrade.

Om man tänker...

En del människor har lätt för att delegera och prova nya sätt och räknar med återkoppling i flera led. De lyssnar och ger kontinuerligt stöd och utrymme till att prova nya sätt att arbeta och agera. Andra människor delegerar gärna men är ett störande moment som lägger sig i hela tiden och tar över. Det är stressande och väldigt ineffektivt samt att det sänker de människor de delegerat till från början. Känslan blir lätt att, istället för att få jobba aktivt och effektivt, känner de sig påpassade och kontrollerade. Det var inte syftet från början och den som delegerade projektet från början känner sig tjatig och vågar inte släppa ifall att det inte blir som hen tänkt. Moment 22!

Att starta om systemet handlar om att lära sig att det inte är fel att tappa kontrollen ibland, att det är då vi hittar nya vägar till mycket bättre problemlösning. Att lita på att medmänniskorna runt omkring oss är duktiga bara man lyssnar och ger tydliga riktlinjer på hur man vill att resultatet ska bli. Vi kan alltid göra saker bättre, lära oss mer och våga lita på det som livet ger oss. Vet man att man har gjort på samma sätt i åratal, varför fortsätta då? Tänk nytt, tänk utanför den berömda boxen och våga ta klivet.

Klivet kan vara att söka upp en Livscoach och hitta tillbaka till det som är fundamentalt för oss. Det kan vara att ringa någon man inte pratat med på väldigt länge. Det finns många saker som man ofta ångrar att man inte gjort som studera, byta jobb, prova på en ny sport osv…men det känns jobbigt att prova något nytt för då har vi inte total kontroll.

Det som händer i kroppen är att det ger oss livsglädje, tillfredställelse och vi inser att vi klarar mer än vi tror. Alla är vi bra på olika saker det gäller bara att ta vara på det, att vi ser varandra som tillgångar och att vi inte glömmer bort oss själva med den otroliga kunskap vi går omkring och bär på. Vi kan bli och göra precis som vi vill, bara vi fokuserar på vårt mål!

Titta dig runt och omvärdera dina vänner, kollegor och chefer för ibland ser man inte skogen för alla träd. Skilj på sak och person. Det är en utmaning i att hitta positiva egenskaper hos de man redan bildat sig en uppfattning om men vi känner inte ens de närmaste i vår krets, det får vi aldrig tro. Vi får inte ta någon för givet och framför allt inte oss själva!

Önskar alla en härlig helg med mycket sol och härlig samvaro!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: